به گزارش خبرنگار ایرنا، قیمت ماهی بیاح در روزهای اخیر
از 60 هزار ریال به 30 هزار ریال کاهش یافته و در ساعت هایی از روز که
بازار گناوه از این نوع آبزی اشباع می شود هر کیلوگرم 20هزار ریال نیز
فروخته می شود.
ماهی 'بیاح' یکی از گونه های آبزیان خلیج فارس است
که در فصل بهار و پائیز بصورت گله ای به آبهای ساحلی مهاجرت می کند و در
سواحل توسط صیادان محلی به روش سنتی صید می شود.
وسیله صید این نوع
آبزی نوعی تور است که در زبان محلی به 'کرف' معروف است و در زمان وفور این
ماهی در آبهای ساحلی صیادان در هر مرحله از صید می توانند 50تا 100کیلو گرم
صید کنند.
در فصل پائیز برای صید ماهی بیاح علاوه بر استفاده از
تور کرف از نوعی تور انتظاری نیز استفاده می شود که صیادان هنگام غروب آن
را در آبهای ساحلی و درمسیر حرکت این نوع آبزی قرار می دهند و صبح روز بعد
ماهی های به دام افتاده را جمع آوری می کنند.
به گزارش ایرنا، حسین دلشب دوشنبه در نشست با مسئولین بخش ارم دشتستان
افزود: استقرار این پاسگاه در محدوده بخش مستلزم ایجاد شرایطی از جمله مکان
مناسب می باشد که ان شاء الله تمام سعی خود را خواهیم کرد به محض ایجاد
شرایط پاسگاه محیط بانی مستقر شود.
وی بیان کرد: بخش ارم با توجه به
شرایط اقلیمی بستر مناسبی برای زیستگاههای جانو
ری و گیاهی است و هر ساله
شاهد پلنگ ایرانی در این بخش هستیم که با فرهنگ سازی در بین مردم باید
بستر آرام و مناسبی برای تمامی موجودات زیست محیطی در این منطقه فراهم
شود.
گذارش 15 /
خبرگزاری میزان: مسئول سازمان حامیان محیط زیست استان بوشهر با هشدار نسبت به استحصال زمین از دریا به منظور ساخت یک مجموعه گردشگری در حاشیه بزرگراه امام علی (ع) بوشهر گفت: اداره کل محیط زیست استان بوشهر مجوزی را بدین منظور صادرنکرده اما گویا سازمان محیط زیست کشور خود اقدام به صدور مجوز کرده است.
محمد مهدی طیاری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با انتقاد نسبت استحصال زمین از دریا و تغییر کاربری اراضی ساحلی در محدوده بزرگراه امام علی (ع) شهرستان بوشهر اظهار کرد: این اقدام برای ساخت یک مجموعه گردشگری انجام میشود، در حالی که پروژه مذکور فاقد هر گونه مجوز از سوی اداره کل محیط زیست استان بوشهر است. اما گویا سازمان حفاظت محیط زیست کشور خود اقدام به صدور مجوز برای ساخت این مجتمع کرده است.
وی در ادامه افزود: این در حالی است که این پروژه یک بار نیز متوقف شده است.
این فعال محیط زیست با بیان این که سازمان های مردم نهاد در بوشهر قصد ایجاد کمربند سبز را در این محدوده داشتند، تصریح کرد: در حال حاضر نیز در قسمتی از این مجموعه توسط دوستداران محیط زیست درخت حرا کاشته شده است.
وی به پروژه دیگری برای ایجاد بارانداز به مساحت 40 هکتار در کنار دریا اشاره کرد و گفت: این پروژه نیز منجر به استحصال زمین از دریا شده است.
گذارش 14 /
خلیج فارس: ساکنان روستاهای پیرامون تالاب حله هم روزگار تلخی که بر این تالاب حاکم شده را تایید می کنند و از مشکلات به وجود آمده برای علوفه دام های خود و فعالیت کشاورزی شان می گویند.
خلیج فارس: «تالاب حله زمزمه غم انگیزی سر داده و روز به روز مرگ را به خود نزدیک تر می بیند.» این را علاقمندان و فعالان محیط زیست می گویند که سالهاست از این تالاب و منطقه حفاظت شده پیرامونش بازدید می کنند و در جریان افت و خیزها و بحرانی شدن وضعیت آن هستند.
به گزارش «خلیج فارس»؛ ساکنان روستاهای پیرامون تالاب حله هم روزگار تلخی که بر این تالاب حاکم شده را تایید می کنند و از مشکلات به وجود آمده برای علوفه دام های خود و فعالیت کشاورزی شان می گویند.
«حله» بزرگترین و مهمترین تالاب استان بوشهر است که این روزها از یک طرف خشکسالی و از طرف دیگر تعارضات انسانی، صدمات زیادی به آن وارد کرده است.
تالاب ها به علت داشتن ارزش های اقتصادی، اجتماعی، گردشگری و زیست محیطی، مورد توجه و مهارکننده سیلاب های بالادست هستند و به عنوان زیستگاه حیات وحش و گیاهان می توانند مناطق خوبی برای ایجاد گردشگری و اکوتوریسم باشند . زمن اینکه زمین های حاشیه تالابها از بهترین مناطق کشاورزی محسوب شده و ارزش اقتصادی بالایی برای بومیان دارد.